ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρεύμα: ΑΠΕ και φυσικό αέριο φέρνουν αποκλιμάκωση στα τιμολόγια τον Απρίλιο

Από το βράδυ της Δευτέρας 20/3, μέχρι και το πρωί της Τρίτης 21/3, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα θα ανακοινώσουν τις νέες χρεώσεις για την κατανάλωση ρεύματος, που θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Απριλίου. 

Οι χρεώσεις τους για το ρεύμα τον Απρίλιο, αναμένεται να είναι μειωμένες από 15% έως και 20%, με φόντο την αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, ωστόσο οι τελικές τιμές στους λογαριασμούς των καταναλωτών εκτιμάται πως θα παραμείνουν σταθερές.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ρεύματος αναμένεται πως θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα 15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές, κυρίως λόγω εκτίμησης πως η χαμηλότερη χονδρική τιμή – κοντά στο –20% το πρώτο μισό του Μαρτίου – θα «ρίξει» το ποσοστό κρατικής επιδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Μάρτιο οι χρεώσεις των παρόχων κινήθηκαν από 20 έως 25 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατά μέσο όρο, χωρίς να συνυπολογισθούν οι εκπτώσεις συνέπειας. Παράλληλα, η επιδότηση παρέμεινε αμετάβλητη, στα 4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (40€/MWh) στα οικιακά τιμολόγια και την 1η κλίμακα κατανάλωσης. Το κονδύλι των ενισχύσεων ήταν 58,5 εκατ. ευρώ.

Ποιοι πάροχοι έριξαν τις τιμές

Μειωμένες χρεώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος για τον Μάρτιο ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, με βοήθεια από την πτώση τιμών στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος και του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου το οποίο έπεσε κάτω από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Φεβρουάριο.

ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 19,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 20,7 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh. Στα 15,4 λεπτά/kWh για το νυχτερινό ρεύμα.

Elpedison: Στο πρόγραμμα «Συνέπεια» προβλέπεται χρέωση 20,27 λεπτά /KWh (μετά την έκπτωση) για τον Μάρτιο. Στα 14,5 λεπτά / KWh βρίσκεται το πρόγραμμα Elpedison Economy, χωρίς προϋπόθεση συνέπειας και χωρίς πάγιο. Ενώ το τιμολόγιο του Electricity Home Day κυμαίνεται στα 23 λεπτά / KWh.

ΗΡΩΝ: 24,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Protect, από 24,9 το Φεβρουάριο.

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 0,194 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες, και 20,4 (από 20,49) για την υπερβάλλουσα.

Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 0,245 λεπτά ανά kWh, στο πρόγραμμα Zero.

Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 24,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 25,1) και 18,5 με έκπτωση (από 18,8) στο φυσικό αέριο για ιδιώτες, για τον Μάρτιο

NRG: Η χρέωση για τον Μάρτιο ανέρχεται σε 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 22,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Φεβρουάριο).

Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 24, 8 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, με έκπτωση συνέπειας 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, διατηρώντας τις χρεώσεις αμετάβλητες, σε σχέση με τον φεβρουάριο.

ΕΛΙΝ: Ανακοίνωσε χρέωση 0,183 ευρώ / kWh στο πρόγραμμα οικιακής παροχής Power On! Home Comfort και 0,223 ευρώ / kWh στο πρόγραμμα οικιακής παροχής Power On! Home, χωρίς πάγιο.

Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 21,4 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.

Volton: Ανακοίνωσε τιμή στα 18,9 λεπτά του ευρώ/KWh με έκπτωση συνέπειας για τα οικιακά τιμολόγια, ενώ η τιμή διαμορφώνεται 19,9 σεντς/KWh χωρίς έκπτωση συνέπειας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock