Κόσμος

Ρωσία για το εμπάργκο ΕΕ στο πετρέλαιο: «Αυτοκαταστροφικό» βήμα που μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περικόψει σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου πιθανόν θα αποσταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, χαρακτηρίζοντάς το «αυτοκαταστροφικό» βήμα που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην ΕΕ.

Τη Δευτέρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν επί της αρχής να περικοπεί το 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία έως τα τέλη αυτής της χρονιάς, στις σκληρότερες έως τώρα κυρώσεις του ευρωπαϊκού μπλοκ από την αρχή της εισβολή στην Ουκρανία, που η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περικόψει σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά προϊόντα, καθώς και να απαγορευθεί η ασφάλιση ρωσικών εμπορικών πλοίων, είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν περαιτέρω αυξήσεις τιμών, να αποσταθεροποιήσουν τις αγορές ενέργειας και να διαταράξουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες», ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock