ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρωσία: Μνήμες 1998 ξυπνούν στη Ρωσία ενόψει της επαπειλούμενης στάσης πληρωμών

Η Ρωσία κατηγόρησε την Δύση ότι επιδιώκει να προκαλέσει «τεχνητή» χρεοκοπία της χώρας μέσω των κυρώσεων που παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της Μόσχας στο εξωτερικό, ξυπνώντας τις μνήμες της στάσης πληρωμών του 1998.

Οι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς το χρέος της «δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», επιμένει το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών προσθέτοντας ότι «το πάγωμα των λογαριασμών σε συνάλλαγμα της Τράπεζας της Ρωσίας και της κυβέρνησης μπορεί να εκφράζει την επιθυμία των ξένων χωρών να προκαλέσουν τεχνητή χρεοκοπία».

Για την Ρωσία, είναι ζήτημα τιμής και όχι μόνο μελλοντικής πρόσβασης στις αγορές. Εδώ και δύο δεκαετίες, και κυρίως μετά την κρίση του 2014, η Μόσχα επεδίωξε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, εξασφαλίζοντας χαμηλό επίπεδο χρέους και αποθέματα άνω των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στην πώληση πετρελαίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger