Επικαιρότητα

Σαρηγιάννης στο CNN Greece: Κορύφωση της πανδημίας το Νοέμβριο με 20.000 κρούσματα την ημέρα

Κορύφωση της πανδημίας και έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένει από το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Νοεμβρίου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο CNN Greece ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά ότι τον Νοέμβριο τα κρούσματα αναμένεται να εκτοξευθούν στα περίπου 20.000 από 5.000 που βρίσκονται σήμερα, ως αποτέλεσμα της επιστροφής στις πόλεις από τις καλοκαιρινές διακοπές και της μετάλλαξης «Κένταυρος». Ο ίδιος εκτιμά επίσης πως δεν αναμένεται αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, ωστόσο είναι δεν είναι απίθανη εάν – όπως τονίζει – δεν τηρούμε τα μέτρα προστασίας, που κατά την απόψή του είναι αποστάσεις, μάσκες, και απολύμανση αέρα.

«Με δεδομένη και την ύπαρξη της μετάλλαξης Κένταυρος σε συνδυασμό με την Ο5, την επιστροφή στις πόλεις και το άνοιγμα σχολείων μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, από το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένουμε μια συστηματικά αυξητική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού. Είναι πιθανό δηλαδή τα κρούσματα μέσα στο Νοέμβριο να φθάσουν τα 20.000 την ημέρα από 5.000 που είναι σήμερα», υπογραμμίζει σχετικά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock