ΕνημέρωσηΟικονομία

Σχέδιο «θερμοστάτης» ανακοινώνει η κυβέρνηση: Bonus σε όσους κάνουν οικονομία στο ρεύμα

Σχέδιο που προβλέπει bonus σε όσους κάνουν οικονομία και δεν καταναλώνουν τόσο πολύ ρεύμα αναμένεται να ανακοινωθεί -ενδεχομένως και σήμερα- από τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η επιχείρηση «θερμοστάτης», που προβλέπει τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και ενέργειας μέσω των κλιματιστικών. Αφορά τόσο τον δημόσιο τομέα όσο και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Τετάρτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη. Οι υπουργοί αναμένεται να δώσουν κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και συστάσεις για να λειτουργούν τα κλιματιστικά στους 26 με 27 βαθμούς. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης και περιορισμό στις καταναλώσεις του οδικού φωτισμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock