ΕνημέρωσηΠολιτική

Σχοινάς για ουκρανική κρίση: Το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο

«Δεν μου αρέσει να είμαι μάντης κακών, αλλά πιστεύω ότι έτσι όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμη το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο», ανέφερε από την Κύπρο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία ουσιαστικά έχουν συμβάλλει στο να σφυρηλατήσουν μια απόλυτη ένωση του δυτικού κόσμου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Η Ευρώπη είναι μια δύναμη καλού. Θα δουλέψουμε για την ειρήνη. Αλλά αν τα πράγματα πάνε στραβά, η Ευρώπη μπορεί να είναι και μια πολύ σκληρή δύναμη αποτροπής με κυρώσεις που δεν θα έχετε ξαναδεί, χωρίς προηγούμενο, με εναλλακτικές, ενεργειακές λύσεις που θα μας επιτρέψουν να είμαστε αυτάρκεις και να μην πάρουμε ρίσκα στην Ενέργεια και με πολύ σημαντικές δυνατότητες παρέμβασης, έτσι ώστε η κατάσταση να σταθεροποιηθεί’», δήλωσε από την Κύπρο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης που πραγματοποίησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ν. Νουρή στην περιοχή Αθηένου της Πράσινης Γραμμής, η οποία αποτελεί σημείο διέλευσης παράτυπων μεταναστών, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στην κρίση στην Ουκρανία, αλλά και το μεταναστευτικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Τουρκίας σε αυτό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger