Κόσμος

Σε φυλακές του Ντονέτσκ Ουκρανοί μαχητές του Azovstal – «Διαπραγματεύσεις» για την τύχη τους

Περισσότεροι από 1.700 Ουκρανοί μαχητές έχουν παραδοθεί στη χαλυβουργία Azovstal της Μαριούπολης εντός τριών ημερών, περιλαμβανομένων 771 τις τελευταίες 24 ώρες, αναφέρει η Ρωσία. Αβέβαιη είναι η τύχη των παραδοθέντων, με τη Μόσχα να αναφέρει ότι 900 εξ αυτών έχουν οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης σε ρωσοκρατούμενα εδάφη. Την ίδια στιγμή, φιλορώσοι αυτονομιστές του Ντονέτσκ αναφέρουν πως άλλοι 1.000 μαχητές παραμένουν στη χαλυβουργία.

Η τελική έκβαση της πιο αιματηρής μάχης του πολέμου στην Ουκρανία παραμένει ανοιχτή, καθώς δεν είναι σαφές ποια μοίρα περιμένει τους Ουκρανούς μαχητές που κατέθεσαν τα όπλα αφού αντιστέκονταν επί σχεδόν τρεις μήνες στις στοές και τα υπόγεια καταφύγια της χαλυβουργίας.

Η Ουκρανία επιδιώκει να ξασφαλίσει ανταλλαγή αιχμαλώτων, εντούτοις δεν διαφαίνεται σχετική ρωσική πρόθεση. Κατά τη Μόσχα, 900 εκ των μαχητών έχουν οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης σε περιοχή που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger