ΕνημέρωσηΟικονομία

Σε ταχύτερο χρόνο η διαβίβαση των αποδείξεων από τις επιχειρήσεις στην εφορία

O ελεγκτικός μηχανισμός θα αρχίσει από το τέλος Οκτωβρίου να μοιράζει πρόστιμα και λουκέτα στις επιχειρήσεις που δεν θα διαβιβάζουν σε συγκεκριμένο χρόνο στην εφορία τα δεδομένα των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές.

Σήμερα 7 στις 10 επιχειρήσεις υποχρεούται να αποστέλλουν τα δεδομένα των λιανικών πωλήσεων (το αργότερο εντός 24 ωρών) στην ψηφιακή πλατφόρμα «myDATA». Μάλιστα, κάποιες επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να διαβιβάζουν ταχύτερα τα δεδομένα των αποδείξεων που κόβουν στην ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν 110.000 ταμειακές στέλνουν στοιχεία αποδείξεων κάθε 3 ώρες, τα πρατήρια υγρών καυσίμων που διαθέτουν 13.500 ταμειακές κάθε 1 ώρα, ενώ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις στέλνουν τα στοιχεία ανά 24ωρο, με την έκδοση της ημερήσιας συγκεντρωτικής κίνησης (το γνωστό «Ζ»).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock