ΕνημέρωσηΟικονομία

ΣΕΠΕΕ: Συμφωνίες άνω των 2 εκατ. ευρώ στον κλάδο ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Σε συμφωνίες ύψους 2.100.000 ευρώ προχώρησαν επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας καθώς και τη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων  πραγματοποίησαν 672 Β2B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής.

Στις διεθνείς εκθέσεις MUNICH FABRIC START στο Μόναχο, τη MOMAD METROPOLIS στη Μαδρίτη, καθώς επίσης και την ATHENS FASHION TRADE SHOW με την υποστήριξη της Π.Κ.Μ. συμμετείχαν συνολικά 21 επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, αποτελώντας το 44% της χώρας, οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 70% του συνόλου.

«Ήταν η τέταρτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η δεύτερη στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως την εγχώρια αγορά, σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, τον ΣΕΠΕΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock