Επικαιρότητα

ΣΦΕΕ – ΙΟΒΕ: Δημογραφικό και μειωμένες δαπάνες εκρηκτικό «κοκτέιλ» για την υγεία

Εάν δε αντιληφθούμε, ότι η καλύτερη υγεία οδηγεί στην ευημερία και συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας, τότε ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας με συγκεκριμένες βιώσιμες πολιτικές. Άλλωστε με αφορμή την υγειονομική κρίση, όλες οι Κυβερνήσεις στον κόσμο αναθεωρούν τα κονδύλια για τη Δημόσια Υγεία.

Ο κλάδος του φαρμάκου έχει αποδείξει έμπρακτα την ουσιαστική και κομβική του στήριξη στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία. Η σταδιακή συρρίκνωση όμως της δημόσιας δαπάνης, το clawback και rebate που έχουν λάβει μορφή μόνιμης χιονοστιβάδας, η έκρηξη του δημογραφικού και οι αλλεπάλληλες κρίσεις, έχουν δημιουργήσει ένα δραματικό τοπίο στην φαρμακευτική και υγειονομική αγορά, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του συστήματος. Η πλήρης ψηφιοποίηση της υγείας και η αύξηση των πόρων, μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση του clawback, με θετικό πρόσημο για τους ασθενείς, το σύστημα και τις επιχειρήσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger