ΕνημέρωσηΟικονομία

«Σήμα κινδύνου» από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το ενεργειακό κόστος

Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ίδια στιγμή που προβλήματα ρευστότητας και υπερχρέωσης καταγράφονται σε σημαντικό ποσοστό μικρών επιχειρήσεων καθώς και επιχειρήσεων εστίασης.

Σχεδόν 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (38,6%) εκφράζουν τον φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητάς τους στο μέλλον, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕΜΥ – ΓΣΕΒΕΕ. Αντίστοιχα, ο δείκτης βιωσιμότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων καταγράφει το χειρότερο ποσοστό από την περίοδο που ξεκίνησε η πανδημία με το 6,5% των επιχειρήσεων να αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο διακοπής της δραστηριότητάς του.

Είναι ενδεικτικό ότι περισσότερες από 1 στις 3 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δήλωσαν ότι έχουν μηδενικά ρευστά διαθέσιμα (27,8%) ή διαθέσιμα που επαρκούν λιγότερο από μήνα (9,2%).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock