ΕνημέρωσηΟικονομία

Σημαντικές αποκαλύψεις από ελέγχους του ΣΔΟΕ σε εταιρείες με έσοδα από Airbnb

Η Γενική Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, και συγκεκριμένα οι ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Μακεδονίας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., της διασφάλισης της υγείας των πολιτών και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, κατάφερε σοβαρά πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων, καθώς επίσης και κατά της φοροδιαφυγής.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν προχθές, 2/3/2022, με τη συνεργασία υπαλλήλων της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, κατέσχεσαν σε επιχείρηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης εμπορεύματα (21.891 τεμάχια), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμητικά/παραποιημένα), κατηγορίας ενδυμάτων. Συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης από την Οικονομική Αστυνομία, η οποία και συνέταξε τη σχετική Δικογραφία.

Επιβλήθηκε επί τόπου το ανώτερο προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger