ΕνημέρωσηΟικονομία

Σίμπσον: Θα αντικαταστήσουμε τα δύο τρίτα του ρωσικού φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του έτους

Υπάρχουν αρκετά αποθέματα φυσικού αερίου για να καλύψουν τις ανάγκες της θερινής σεζόν, όταν και η ζήτηση είναι χαμηλότερη, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου στόχος είναι να αντικαταστήσουμε τα 2/3 του ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτό τόνισε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμπσον σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

Παράλληλα, έκανε λόγο για δύο βασικές προτεραιότητες, η πρώτη ότι είναι εξασφαλισμένη η προσφορά και η δεύτερη ότι μπορούμε να παραδώσουμε ενέργεια σε οικονομικά επίπεδα. Για το σκοπό αυτό «συμφωνήσαμε να διαφοροποιήσουμε τις οδούς διάθεσης, να αναπτύξουμε ΑΠΕ και να διαχειριστούμε την κατανάλωση» τόνισε, προσθέτοντας ότι βραχυπρόθεσμα θα χρειαστούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους λήψης ενέργειας. Ξεκαθάρισε πως μόνο με καθαρή μετάβαση μπορούμε να πάμε σε μια βιώσιμη ενέργεια καθώς «κανείς δεν μπορεί να πάρει όμηρο τον ήλιο και τον άνεμο».

Μάλιστα, προανήγγειλε πως το Μάιο θα υπάρξει κατεύθυνση για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η αδειοδοτική διαδικασία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδικό ταμείο για χρηματοδότηση αυτών των δράσεων, εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock