ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκέρτσος: Απάντηση στα προβλήματα της αγοράς εργασίας το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με δέσμευση 3,5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 15 μεγάλων δημόσιων επενδύσεων και 12 μεταρρυθμίσεων υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών, των σπουδαστών, αλλά και των επιχειρήσεων, είναι η κυβερνητική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η εγχώρια αγορά εργασίας: αυτό υπογραμμίζει, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, αρμόδιος για το συντονισμό των κυβερνητικών πολιτικών.

Με πολιτικό «δια ταύτα», «μόνο η οικονομική πολιτική που καταφέρνει να προσθέσει νέες και καλύτερες δουλειές στην οικονομία μπορεί να λογίζεται ως προοδευτική, αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική».

Παίρνοντας αφορμή από την 1η Μάη, ο υπουργός Επικρατείας γράφει εν πρώτοις για την εργατική Πρωτομαγιά του 1886, «χάρη στην οποία κατοχυρώθηκαν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα στην Ελλάδα και τον κόσμο, (αλλά) έχει δυστυχώς εκφυλιστεί εδώ και αρκετά χρόνια σε μια τελετουργία “απεργίας”. Με ξύλινες ανακοινώσεις και πορείες διαμαρτυρίας που αφορούν όλο και λιγότερο τους σημερινούς εργαζόμενους και τα προβλήματα του 21ου αιώνα. Δεν έχει πάψει όμως, και δεν πρέπει αυτό να γίνει ποτέ, να αποτελεί για όλους μας ένα μόνιμο εφαλτήριο σκέψης, προβληματισμού, έμπνευσης και δράσης για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην ελληνική αγορά εργασίας», σημειώνει εισαγωγικώς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock