ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκρέκας: Δημιουργήσαμε δίχτυ ασφαλείας – Να μπει στην καθημερινότητά μας η εξοικονόμηση ενέργειας

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές. Η κυβέρνησή μας είδε από πολύ νωρίς το πρόβλημα, και δημιούργησε δίχτυ προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και τις ΜμΕ (σ.σ. μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις)»: αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για τον χειμώνα και δεν θα αφήσει τα νοικοκυριά να κρυώσουν.

«Έχουμε προχωρήσει σε διπλασιασμό της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας με νέα πλωτή δεξαμενή έχουμε διπλασιάσει την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο σε πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, ο κ. Σκρέκας είπε πως η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας, όπως στη Γερμανία και στην Ιταλία, όμως Ιούνιο και Ιούλιο είχαμε σημαντική μείωση της κατανάλωσης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock