ΕνημέρωσηΟικονομία

Σκυλακάκης: Η υλοποίηση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» θα φέρει μόνιμη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης

«Προχωρούν ολοταχώς οι μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Σχεδίου και των οποίων η υλοποίηση θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα οδηγήσει στη μόνιμη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξής της στα επόμενα χρόνια», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι «πλήθος επενδύσεων έχει, ήδη, ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, του οποίου η υλοποίηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έχουν, ήδη, ξεκινήσει τα πρώτα έργα και παρεμβάσεις, όπως ο βόρειος άξονας του Ε65, το “Εξοικονομώ” για τα νοικοκυριά, με δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών που έχουν κατατεθεί και ο εφοδιασμός μαθητών (και σύντομα και εκπαιδευτικών) με ψηφιακά εργαλεία (tablet & laptop), που αποτελούν θεμέλιο λίθο για τη μετάβαση της παιδείας στην ψηφιακή εποχή».

Ο Θ. Σκυλακάκης σημειώνει, αναφερόμενος στο τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, ότι «στους αμέσως επόμενους μήνες ξεκινούν επίσης μεγάλα προγράμματα επιδότησης επενδύσεων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για εξοικονόμηση ενέργειας, ψηφιακή αναβάθμιση, αλλά και προγράμματα για αγροδιατροφικές, μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger