ΕνημέρωσηΟικονομία

S&P Global – Ευρωζώνη: Σημαντική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε σημαντικά και πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, καθώς οι καταναλωτές ανήσυχοι για τις μεγάλες αυξήσεις των λογαριασμών προτίμησαν να αναβάλουν αγορές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της S&P Global, ο οποίος αφορά στην πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών, μειώθηκε στις 51,9 μονάδες από 54,8 τον Μάιο, πολύ χαμηλότερα από τις 54 μονάδες που προέβλεπαν αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters και στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

«Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης δείχνει σημάδια μείωσης καθώς ο ούριος άνεμος που υπήρχε από την εκκρεμή, λόγω της πανδημίας, ζήτηση άρχισε ήδη να υποχωρεί, αντισταθμιζόμενος από το σοκ του κόστους διαβίωσης και τη βουτιά της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, Κρις Γουίλιαμσον.

«Οι εισροές νέων εργασιών έχουν ανακοπεί, κυρίως λόγω της βουτιάς της ζήτησης για προϊόντα και της μειωμένης ζήτησης για υπηρεσίες από τους καταναλωτές που δεν έχουν χρήματα», πρόσθεσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger