ΕνημέρωσηΟικονομία

Σπουδές 2023: Γιατί όλο και περισσότεροι βάζουν ως πρώτη επιλογή την Κύπρο;

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε έναν ακαδημαϊκό προορισμό όχι μόνο για Έλληνες  αλλά και για εν δυνάμει φοιτητές από διάφορες χώρες του εξωτερικού, που αποζητούν διεθνώς αναγνωρισμένες σπουδές. 

Και η «καρδιά» αυτής της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας «χτυπάει» αναμφίβολα στη Λευκωσία, εκεί όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC).

Είναι αξιοσημείωτο να σκεφθεί κανείς ότι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτούν φοιτητές από 75 διαφορετικές εθνικότητες. Αυτό οφείλεται καθώς το Πανεπιστήμιο υψηλό ποσοστό απασχολησιμότητα των φοιτητών, επενδύσεις στην καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, διασύνδεσή με εργοδότες, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι η ποιότητα εκπαίδευσης του ΕΠΚ καταγράφεται στους δείκτες διεθνών σωμάτων πανεπιστημιακών αξιολογήσεων, όπως Times Higher Education Impact Rankings και QS Stars University Rating.

Αυτό που ξεχωρίζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ότι ανήκει στην Galileo Global Education, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό οργανισμό με δίκτυο 54 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε περισσότερες από 100 πανεπιστημιουπόλεις και με περισσότερους 170.000 φοιτητές.

Προσηλωμένο στη στρατηγική του για διεθνή ανάπτυξη το ΕΠΚ λειτούργησε παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη, προσφέροντας το αναγνωρισμένο πρόγραμμα Ιατρικής στην καρδιά της κεντρικής Ευρώπης. Πρόκειται για το πρώτο Παράρτημα κυπριακού πανεπιστημίου που λειτουργεί εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας, γράφοντας ιστορία για το EUC και αποτελώντας ορόσημο για την πορεία του, αλλά και για την Ιατρική Σχολή και τα πανεπιστημιακά δρώμενα της Γερμανίας.

Ένα Πανεπιστήμιο με διεθνές κύρος και αναγνώριση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 201+ πανεπιστημίων στον κόσμο στην κατάταξη 2022 του Times Higher Education Impact Rankings όσον αφορά την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τις Υποδομές, ενώ είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει 5 αστέρια για τη συνολική τους απόδοση. στην αξιολόγηση 2021 του διεθνή οργανισμό QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Επιπρόσθετα, το ΕΠΚ έχει λάβει 5 αστέρια στους επιμέρους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, των φοιτητικών υπηρεσιών στήριξης των φοιτητών, καθώς και του πτυχίου Ιατρικής.

Υπηρεσίες και στήριξη φοιτητών

Η απόφαση για το ποια είναι η βέλτιστη επιλογή σπουδών, οι πρώτες ημέρες σε ένα νέο Πανεπιστήμιο, αλλά και το θέμα της διαβίωσης σε μία νέα χώρα απασχολούν σημαντικά τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Το EUC, λοιπόν, έχει μεριμνήσει να φροντίσει και για αυτά τα ζητήματα, επενδύοντας τόσο στη σωστή καθοδήγηση των νέων ή των εν δυνάμει φοιτητών.

Πριν ακόμα την έναρξη των σπουδών, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει το Ερωτηματολόγιο «ΑΡΙΑΔΝΗ». Πρόκειται για ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο καθοδήγησης επαγγελματικού προσανατολισμού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους μαθητές και υποψήφιους φοιτητές να εντοπίζουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να προσανατολίζονται στους ανάλογους κλάδους σπουδών, ακολουθώντας την επαγγελματική καριέρα που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους.

Για τους μελλοντικούς φοιτητές είναι πολύ σημαντικό να μάθουν από συνομήλικους τους για την εμπειρία τους στο EUC. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Student Ambassadors του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι είναι υφιστάμενοι φοιτητές και μοιράζονται την εμπειρία τους για τις σχολές και τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο, συμβάλλοντας έτσι σε ένα ακόμη πιο ομαλό και σίγουρο ξεκίνημα.

Επιπρόσθετα σε κάθε φοιτητή ανατίθεται προσωπικός ακαδημαϊκός σύμβουλος, που καθοδηγεί καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών. Ενώ, το Γραφείο Στέγασης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου βοηθά τους φοιτητές να εξασφαλίσουν την κατάλληλη διαμονή με βάση τις ανάγκες τους, Να σημειώσουμε δε πως οι νέες φοιτητικές οικιστικές μονάδες του EUC, βρίσκονται μόλις πέντε λεπτά από την πανεπιστημιούπολη.

Τέλος το Κέντρο Καριέρας του EUC συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας. Η διασύνδεση του με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων εξασφαλίζουν υψηλά ποσοστά απασχόλησης αποφοίτων και την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και υποβολής αιτήσεων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 12-13 Ιουλίου 2023. Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Το ΕΠΚ προσφέρει μια ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία που υποστηρίζεται από υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών, υψηλού κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό με νομπελίστες επίτιμους καθηγητές, και την ευκαιρία να σπουδάσει κάποιος την πρώτη επιλογή αποκτώντας ένα ισχυρό και αξιόπιστο πτυχίο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock