ΕνημέρωσηΟικονομία

Σταϊκούρας: Θετική η «μεγάλη εικόνα» της Οικονομίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε στο πλαίσιο της Πολιτικής Ακαδημίας της Νέας Δημοκρατίας, πως ελληνική οικονομία παραμένει σε θετική τροχιά με ευοίωνες προοπτικές, ωστόσο έσπευσε να επισημάνει πως δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

«Η “μεγάλη εικόνα” της ελληνικής οικονομίας είναι θετική και οι προοπτικές της ευοίωνες, παρά την αβεβαιότητα και τις δυσκολίες που προκαλούν – διεθνώς – η υγειονομική και ενεργειακή κρίση, οι αυξήσεις τιμών και οι γεωπολιτικές εντάσεις. Αυτό πιστοποιείται από μια σειρά μακροοικονομικών μεγεθών, δεικτών και πρόσφατων θετικών εξελίξεων, που αποτυπώνουν μια ισχυρή δυναμική. Φυσικά, ως Κυβέρνηση και ως Οικονομικό Επιτελείο, δεν πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε. Έχουμε πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι, στην τρέχουσα συγκυρία, η πολλά υποσχόμενη “μεγάλη εικόνα”, πρόσκαιρα θολώνει, εξαιτίας σημαντικών προκλήσεων», είπε ο κ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με θέμα «Η αναγέννηση της εθνικής οικονομίας και τα επόμενα βήματα».

«Κατανοούμε ότι η σημαντική άνοδος του πληθωρισμού “ροκανίζει” το διαθέσιμο εισόδημα και δημιουργεί πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η προηγούμενη, όμως, αύξηση του εισοδήματος, μέσα από τις μειώσεις φόρων και τα “πακέτα” στήριξης της κοινωνίας, αμβλύνει αυτές τις αναπόφευκτες πιέσεις. Συνεχίζουμε τον απαιτητικό, τον ανοδικό δρόμο, με σύνεση, υπευθυνότητα και προνοητικότητα. Συνεχίζουμε την εφαρμογή μιας συνετής και υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής, τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στις υφιστάμενες προκλήσεις – με στοχευμένα, όμως, μέτρα, μέσα στο πλαίσιο των προβλέψεων του Προϋπολογισμού – καθώς και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger