Επικαιρότητα

ΣτΕ για κατασκευή δομών σε Λέρο, Λαμία και Μαλακάσα

Υπέρ της κατασκευής δομής προσωρινής διαμονής παρανόμως εισερχομένων προσώπων στη Λέρο, τάχθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αντίθετα, ακύρωσε την κατασκευή αντίστοιχης δομής στη Λαμία και ανέβαλε για έξι μήνες την οριστική κρίση της για τη δομή στη Μαλακάσα του Ωρωπού.

Ειδικότερα, με την απόφαση 1286/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκε αίτηση ακύρωσης απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής δομής στη θέση «Όρμος Λακκί» της νήσου Λέρου, προβλεπόμενης χωρητικότητας 1.940 φιλοξενουμένων πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών.

Στην απόφαση για τη Λέρο υπογραμμίζεται ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει την ίδρυση Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και δομών σε ακριτικά νησιά, όπου ανακύπτει, εκ των πραγμάτων, ανάγκη πρόβλεψης χώρων όπου θα διεξαχθούν οι αναγκαίες διαδικασίες (ενημέρωσης, καταγραφής και ιατρικού ελέγχου, ταυτοποίησης, παραπομπής σε διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς διεθνούς προστασίας κ.ο.κ.) και χώρων προσωρινής διαμονής των αλλοδαπών, κατόπιν στάθμισης των επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος που συνάπτονται με την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης των νησιών».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger