ΕνημέρωσηΟικονομία

Στεγαστικό πρόγραμμα: Επιδότηση ενοικίου, χαμηλότοκα δάνεια, leasing – Ποια μέτρα εξετάζονται

Μια ευρεία γκάμα μέτρων θα συγκροτούν το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης που θα αφορά κυρίως νέους έως 29 ετών, φοιτητές και νέα ζευγάρια και πρόκειται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο που κωδικοποιείται ως «φθηνή στέγη για νέους» θα ενεργοποιηθεί με επιλογές που θα μπορούν να ενεργοποιηθούν άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου. Σε αυτές περιλαμβάνονται η επιδότηση ενοικίου, τα χαμηλότοκα δάνεια, διευκολύνσεις τύπου leasing, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ημερησίας», το στεγαστικό πρόγραμμα που θα ενεργοποιηθεί σε πρώτη φάση θα προβλέπει χορήγηση χαμηλότοκων ή και άτοκων δανείων με ευνοϊκούς όρους για αγορά πρώτης κατοικίας. Το ύψος των δανείων δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορεί να καλύψει την αγορά ενός μικρού διαμερίσματος σε μια περιοχή όπου οι τιμές της αγοράς ακινήτων δεν έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock