Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει κοινοποιηθεί αίτημα στο Κογκρέσο για αναβάθμιση των τουρκικών F-16

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ δεν έχει κοινοποιήσει επίσημα στο Κογκρέσο τις αποφάσεις του για τα μαχητικά F-16, τονίζει το ίδιο, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας the Wall Street Journal ότι η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση του τουρκικού στόλου των F-16.

Σε σχετική ερώτηση του Hellas Journal, για το αν το εν λόγω δημοσίευμα της εφημερίδας είναι ορθό, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ως εξής:

«Ως θέμα πολιτικής, δεν σχολιάζουμε ούτε επιβεβαιώνουμε δημοσίως τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα. Σας παραπέμπουμε στις τουρκικές αρχές για να μιλήσετε περαιτέρω για τα σχέδια αμυντικών προμηθειών τους».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock