Επικαιρότητα

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης

Εξελέγη για τέσσερα χρόνια μέλος της ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής ανώτερων εμπειρογνωμόνων (senior scientific experts) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή (European Scientific Advisrory Board for Climate Change) ο Έλληνας καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας καθηγητής ο οποίος θα λάβει μέρος στην 15μελή Επιτροπή. Ο κ. Καρτάλης, είναι καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Επιτροπή συστήθηκε σε συνέχεια της ψήφισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του ευρωπαϊκού κλιματικού νόμου. Έχει ως αρμοδιότητες την παροχή ανεξάρτητης επιστημονικής γνώμης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα εν γένει όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τα μέτρα, τους κλιματικούς στόχους και τη συνοχή αυτών των στόχων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς δεσμεύσεις της ΕΕ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock