ΕνημέρωσηΠολιτική

Στη Βουλή η «μάχη» για τις παρακολουθήσεις – Οι επιδιώξεις κυβέρνησης, αντιπολίτευσης

Στο «πεδίο» της Βουλής έρχεται η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από τη Δευτέρα, που θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Αν και σε πρώτο «πλάνο» είναι ο προγραμματισμός της σχετικής συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών -ένα ζήτημα εν πολλοίς τυπικό- το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, στρέφεται στο πότε και με τι αντικείμενο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ακόμη και πριν από την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ώστε να κληθούν για εξηγήσεις ο τέως διοικητής της ΕΥΠ και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Από την πλευρά της, η κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών να αφορά τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, προκειμένου να εγκρίνει και η Βουλή τον διορισμό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock