ΕνημέρωσηΠολιτική

Στήριξη Ελλάδας σε Κύπρο για επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Την υποψηφιότητα της Κύπρου για επανεκλογή στην Κατηγορία Γ΄ του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της χθεσινής (31/03) διμερούς συνάντησής του με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, στη Λευκωσία, τον ενημέρωσε για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, από πλευράς Ελλάδας, της υποψηφιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή στην Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), για την περίοδο 2024 – 25.

Οι εκλογές για την Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του ΙΜΟ θα πραγματοποιηθούν κατά την 33η Συνέλευση του ΙΜΟ (27 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2023).

Η εν λόγω απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται, μεταξύ άλλων, στο εξαιρετικό επίπεδο ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock