Επικαιρότητα

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται αμετάκλητα να δικαστεί ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς για «παράβαση καθήκοντος», σε βαθμό πλημμελήματος, αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη ως συνεργός και ο επιχειρηματίας- εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος είχε μετάσχει στον επίμαχο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως έχει καταγγείλει, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Το υπ’ αριθμ. 4/2022 βούλευμα παραπομπής για τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα υιοθέτει πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, ως προς την ποινική ευθύνη και των δύο κατηγορουμένων για την οργάνωση και τους χειρισμούς στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, έντονες αντιδράσεις, ενώ ο σχετικός νόμος τελικά ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock