ΕνημέρωσηΠολιτική

Στο Παρίσι την Τρίτη ο Δένδιας για τη Συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό

Στο Υπουργικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, αναμένεται να λάβει μέρος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, με θέμα τη Συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, που διοργανώνεται από τη γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά την αυριανή διάσκεψη θα παρευρεθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ και οι ομόλογοί τους από περίπου 30 κράτη της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών και περιφερειακών οργανισμών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σκοπός της διάσκεψης είναι να βρεθεί η παγίωση και η ενδυνάμωση των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της ΕΕ και των κρατών του Ινδο-Ειρηνικού, στη βάση της πολυμερούς διπλωματίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας. Οι συμμετέχοντες υπουργοί θα συζητήσουν, για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο σχήμα, πρωτοβουλίες και προγράμματα προκειμένου να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ινδο-Ειρηνικού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger