Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο εξαναγκασμού

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει τον κίνδυνο υπερβολικής εξάρτησης από προϊόντα απολυταρχικών καθεστώτων. Ο τρόπος με τον οποίο η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο εξαναγκασμού υπογραμμίζει την ανάγκη να απεξαρτηθούμε γρήγορα από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε Δημόσιο Φόρουμ του ΝΑΤΟ για το κλίμα και την ασφάλεια, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στην Μαδρίτη.

«Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αντικαταστήσουμε μια εξάρτηση με μια άλλη. Πολλές νέες πράσινες τεχνολογίες και ορυκτά που απαιτούνται προέρχονται από την Κίνα. Επομένως, πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις πηγές ενέργειας και τους προμηθευτές μας», επισήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είδαμε τη Ρωσία να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να εξαρτηθεί από άλλους. Πολλοί ενεργειακοί πόροι προέρχονται από την Κίνα. Γι’ αυτό πρέπει να διαφοροποιήσουμε τους προμηθευτές μας», επισήμανε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock