ΕνημέρωσηΠολιτική

Σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά το ΚΙΝΑΛ: Να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλίες για Ουκρανία

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τον πόλεμο στην Ουκρανία ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ενεργούς διπλωματίας με ισχυρό εθνικό μέτωπο.

Ο κ. Κατρίνης επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν επεδίωξε εθνική συνεννόηση και ζήτησε, να ληφθούν άμεσα εθνικές πρωτοβουλίες για ειρηνευτική διαμεσολάβηση και στήριξη των ομογενών μας, στήριξη στον Ουκρανικό λαό με αποστολή εφοδίων και αμυντικού υλικού και οργανωμένη υποδοχή προσφύγων, αξιοποίηση των συμμαχιών μας, προκειμένου να πιεστεί η Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μόνη, καθώς και ενεργοποίηση και εκμετάλλευση του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το εμπάργκο πώλησης όπλων από χώρες της ΕΕ προς την Τουρκία.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ψευδαίσθηση ότι όλα μπορεί να τα χειριστεί μόνος του, ακριβώς δηλαδή όπως νόμιζε και ο κ Τσίπρας. Κακώς δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την απόφαση αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία», είπε, σημειώνοντας πάντως, ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την απόφαση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger