ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση Φλωρίδη με τον διευθυντή Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή (1/3) ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REFORM) κ. Μάριο Νάβα με το επιτελείο του.

Αντικείμενο της συνάντησης του Μάριο Νάβα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Φλωρίδη, και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπούγα, ήταν η τεχνική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Υπουργείο, για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης με σκοπό τη μείωση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων στα Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φλωρίδης παρουσίασε στον Μάριο Νάβα το συνολικό υπό εξέλιξη μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου για τη Δικαιοσύνη και ειδικότερα την πρόσφατη ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων, τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τον νέο «Δικαστικό Χάρτη», την ευρεία ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, την αποφόρτιση των δικαστηρίων με τη μεταφορά δικαστικής ύλης σε δικηγόρους, καθώς και τις επικείμενες παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στη διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη διαβούλευση των φορέων (δικαστές, τοπική κοινωνία, δικαστικοί υπάλληλοι) που έχει προηγηθεί. Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει το Υπουργείο στις προσπάθειές του να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και λειτουργία της Δικαιοσύνης με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού των δικαστηρίων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τον Μάριο Νάβα για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η τεχνική υποστήριξη από την DG REFORM θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock