ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση του Γ. Χρυσουλάκη για την έναρξη του «Nikos Kazantzakis Visiting Scholar»

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση  με την διακεκριμένη Ομογενή Ιστορικό και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ, Christine Philliou, ενόψει της προγραμματισμένης επίσημης έναρξης, την άνοιξη του 2023, του προγράμματος «Nikos Kazantzakis Visiting Scholar».

To πρόγραμμα οργανώνεται με χορηγία του Modern Greek Studies Foundation και τη στήριξη του UC Berkeley Modern Greek and Hellenic Studies Program. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ευρύτερα οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Berkeley.

Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε τη σημασία του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος, του μοναδικού διεθνώς που φέρει το όνομα του Νίκου Καζαντζάκη, τη σημαντική ώθηση που αναμένεται να προσφέρει στις Ελληνικές Σπουδές καθώς και στη γενικότερη κατανόηση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, γλώσσας και πολιτισμού, ειδικά στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται η υποστήριξη ερευνητών που ασχολούνται με τον τομέα των Νεοελληνικών Σπουδών, ενώ αναμένεται στο μέλλον η χρηματοδότηση μιας Έδρας που θα φέρει το όνομα του Νίκου Καζαντζάκη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock