ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Věra Jourová

Την αλήθεια των αριθμών αλλά και των θεσμικών παρεμβάσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση την τελευταία διετία, επιστράτευσε ως τεκμήρια για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας των Μ.Μ.Ε., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Věra Jourová, αρμοδιότητα της οποίας είναι οι Αξίες και η Διαφάνεια.

Ο κ.Οικονόμου παρουσίασε, αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις πολιτικές της Κυβέρνησης αναφορικά με την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και του πλουραλισμού, την προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ανέπτυξε τις θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης που αντικρούουν την κριτική που εσχάτως έχει ασκηθεί από συγκεκριμένους φορείς για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, με συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαθιστούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την πραγματικότητα και διαψεύδουν τις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της χώρας μας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger