ΕνημέρωσηΟικονομία

Συνεδρίαση υπουργών Ενέργειας ΕΕ για την Ουκρανία – Το ελληνικό σχέδιο παρουσίασε ο Κ.Σκρέκας

Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης με σκοπό τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στους 27 υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Στο Συμβούλιο Ενέργειας συζητήθηκαν, τα σενάρια για την επάρκεια εφοδιασμού των κρατών μελών με φυσικό αέριομετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η τροφοδοσία της Ουκρανίας με φυσικό αέριο από την Ε.Ε. και ο συγχρονισμός του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας με το ευρωπαϊκό σύστημα.

Σχετικά με τις τιμές ο κ. Σκρέκας πρότεινε τη χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κρίσιμων υποδομών αποθήκευσης ορυκτών καυσίμων και ενεργειακών διασυνδέσεων με τρίτες χώρες, που θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger