Επικαιρότητα

Συνέδριο ΣΑΦΕΕ: Στόχος του υπουργείου Υγείας η επιτάχυνση της αδειοδότησης των κλινικών μελετών

Ο κ. Πλεύρης, σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, μίλησε για τη μεγάλη σημασία των επενδύσεων που κάνει η φαρμακοβιομηχανία στην παραγωγή και στην έρευνα, τονίζοντας όμως ότι αποτρεπτικό παράγοντα αποτελεί το υψηλό clawback. Την κατάσταση επιχειρεί να αντισταθμίσει κατά ένα μέρος ως κίνητρο το “επενδυτικό clawback”, ύψους 250 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ως προς τις κλινικές μελέτες συγκεκριμένα, στους άμεσους στόχους του υπουργείου Υγειας είναι να απλοποιηθεί το πλαίσιο και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για τη διενέργεια κλινικών μελετών στα δημόσια νοσοκομεία, σημείωσε ο Υπουργός.

Το συνέδριο προσφώνησε ο γενικός διευθυντής του Συλλόγου, Dr Αντώνιος Αυγερινός. “Οφείλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του χώρου, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας δίκαιο, ανθρωποκεντρικό, σταθερό, που θα είναι πυλώνας της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και θα ανταποκρίνεται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της πατρίδας μας” ανέφερε. “Η έρευνα και η καινοτομία είναι βασική προϋπόθεση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και η υγεία είναι ο τομέας αιχμής σε αυτήν την κατεύθυνση. Όμως χρειάζεται θεσμικό πλαίσιο, για την αποτελεσματική διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή” επισήμανε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock