Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Ενίσχυση άμυνας και ενεργειακή απεξάρτηση η απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα

Μήνυμα ενότητας και υποστήριξης στην Ουκρανία έστειλαν οι ηγέτες της ΕΕ από τις Βερσαλλίες, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων και απαλλαγής της Ευρώπης από την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία. Κατά την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν τη διακήρυξη των Βερσαλλιών που περιγράφει πώς η ΕΕ μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες της και να προστατεύσει τους πολίτες της ΕΕ, τις αξίες και τις δημοκρατίες και το ευρωπαϊκό μοντέλο.

Η δήλωση καλύπτει την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και περιγράφει πώς η ΕΕ μπορεί να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες, να μειώσει τις ενεργειακές εξαρτήσεις και να οικοδομήσει μια πιο ισχυρή οικονομική βάση.

Οι ηγέτες της ΕΕ τόνισαν ότι η απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας «παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο» και «υπονομεύει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger