ΕνημέρωσηΟικονομία

Συντάξεις: Αυξήσεις έως και 7% από το 2023 (πίνακες)

Πραγματικές αυξήσεις στην τσέπη αναμένεται ότι θα έχουν το 2023 πολύ περισσότεροι συνταξιούχοι από αυτούς που λαμβάνουν προσωπική διαφορά μαζί με τη σύνταξη, καθώς το ποσοστό της αύξησης φαίνεται να «κλειδώνει» μεταξύ 6,55% και 7%.

Σ=Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά θα είναι περισσότεροι λόγω της μεγαλύτερης αύξησης, ενώ όσοι διατηρήσουν προσωπική διαφορά αυτή θα είναι μικρότερη και θα τη μηδενίσουν πιο σύντομα με τις αυξήσεις του 2024, αντί του 2025 ή του 2026.

Στα σενάρια, ωστόσο, που συζητούνται εντός της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι και ένα πιθανό πάγωμα της προσωπικής διαφοράς ή και ένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και αναδρομικών για τους συνταξιούχους, ώστε να πάρουν όλοι την πρώτη αύξηση που θα δοθεί στις συντάξεις το 2023 έπειτα από μια 12ετία μνημονιακών περικοπών και στέρησης αυξήσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock