ΕνημέρωσηΟικονομία

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 62 – Τα ποσά και τα νέα όρια

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν, ίσως για τελευταία χρονιά, ευκαιρίες για έξοδο στη σύνταξη με όρια ηλικίας κάτω των 62 ετών, όχι μόνον με μειωμένη αλλά και με πλήρη σύνταξη, έχουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι σε Tαμεία μισθωτών με ένσημα πριν το 1993.

Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, η έξοδος πριν τα 62 αφορά πλέον ελάχιστους, καθώς για τους περισσότερους (παλαιοί πριν το 1993 ασφαλισμένοι και νέοι μετά το 1993) η συντομότερη έξοδος για σύνταξη είναι στα 62 με 40 έτη ασφάλισης. Ωστόσο, όσοι είχαν παράλληλη ή και διαδοχική ασφάλιση σε Tαμεία μισθωτών (π.χ., από ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ, ή το ανάποδο) βγαίνουν πριν τα 62, εφόσον το δικαίωμα συνταξιοδότησης αποκτάται με διατάξεις Tαμείων μισθωτών και όχι ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η έξοδος πριν τα 62 με πλήρη αλλά και με μειωμένη σύνταξη ευνοεί περισσότερο από όλους τους δημόσιους υπάλληλους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock