ΕνημέρωσηΟικονομία

Συνταξιούχοι: Τι κίνδυνο διατρέχουν όσοι δεν δηλώσουν ότι εργάζονται

Οι παλαιοί συνταξιούχοι καλούνται να δηλώσουν έως τις 31 Μαΐου στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εάν παράλληλα εργάζονται. Για διευκόλυνσή τους υπάρχει η δυνατότητα να οριστεί ηλεκτρονικό ραντεβού μέσω του ενιαίου αριθμού εξυπηρέτησης 1555. Οσοι δεν προσέλθουν μέχρι τις 31 Μαΐου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο προστίμου ίσο με 12 συντάξεις. Οσοι έχουν ήδη δηλώσει την απασχόλησή τους δεν απαιτείται να την ξαναδηλώσουν.

O ΕΦΚΑ έχει ήδη εναρμονίσει το καθεστώς συνταξιοδότησης μεταξύ των παλαιών συνταξιούχων και των νέων συνταξιούχων (που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016) που παράλληλα εργάζονται. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νόμο 4670/2020, για τους νέους συνταξιούχους προβλέπεται η καταβολή του 70% της σύνταξης για όσο διάστημα παράλληλα εργάζονται, από 40% που προβλεπόταν με βάση τον νόμο 4387/2016.

Στον ίδιο νόμο υπήρχε η πρόβλεψη για αναπροσαρμογή της σύνταξης και καταβολή του 70% και στους παλαιούς συνταξιούχους που παράλληλα εργάζονται. Μάλιστα δόθηκε μια μεταβατική περίοδος η οποία εξέπνευσε στο τέλος Φεβρουαρίου 2022.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock