ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο που ετοιμάζουν με τη συνδρομή του think tank

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εργάζονται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες, ώστε να ανακοινώσουν ένα «συνολικό πλαίσιο άμεσων παρεμβάσεων για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας», όπως το χαρακτηρίζουν.

Σε αυτό το σχέδιο, το οποίο θα δει σύντομα αν κι όχι άμεσα το φως της δημοσιότητας, ιεραρχούνται πολύ υψηλά τα εργασιακά ζητήματα, η ανάγκη για άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ τώρα- στην Ισπανία, για παράδειγμα, αναμένεται οι Σοσιαλιστές με τους Ποδέμος να τον ανεβάσουν στα 1.000 ευρώ-, η κατάργηση του «αντεργατικού», όπως τουλάχιστον τον χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, νόμου Χατζηδάκη και η δημιουργία ενός νέου πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στην αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα παραπάνω είναι κλειδιά για να «σπάσει ο φαύλος κύκλος της παρακμής στην οποία έχει μπει η χώρα κι αυτό να γίνει μέσα από τη δίκαιη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock