ΕνημέρωσηΠολιτική

Σύσκεψη Μητσοτάκη για τη βιοφαρμακευτική καινοτομία: Επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό προορισμό» έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ευρεία σύσκεψη με τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, η οποία έχει αναλάβει την εκπόνηση ενός πλαισίου προτάσεων, με στόχο να καταστεί η Ελλάδα «κόμβος» βιοφαρμακευτικής καινοτομίας.

«Επιδίωξη μας είναι, λοιπόν, να βελτιώσουμε περαιτέρω τις συνθήκες εκείνες που θα επιστρέψουν στη χώρα όχι μόνο να είναι ελκυστική για επενδύσεις, αλλά και να πρωταγωνιστήσει, να μετατραπεί σε «χώρα επιλογής, χώρα αναφοράς στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προανέφερε δε: «Η έκθεση της Ομάδας Εργασίας καταδεικνύει αυτό που γνωρίζουμε ήδη καλά, τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας να προσελκύσει επενδύσεις, ακόμη και σε απαιτητικά πεδία, τεχνολογιών αιχμής, όπως είναι η βιοτεχνολογία. Επενδύσεις όπως της Pfizer και της Boehringer Inghelheim δείχνουν άλλωστε την αναπτυξιακή».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger