ΕνημέρωσηΠολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων

Ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς μετά τις επιθέσεις από χάκερς στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Σημειώνεται ότι, η κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (30/5), η δεύτερη κατά σειρά στην Τράπεζα Θεμάτων, προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία και ανησυχία σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση.

Η παρέμβαση, δε, χαρακτηρίστηκε ως «η πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό» με δεδομένο ότι σημειώθηκαν 165 εκατομμύρια «χτυπήματα» από 114 χώρες μέσα σε μόλις μία ώρα.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock