ΕνημέρωσηΟικονομία

Τα επενδυτικά σχέδια της Google για την Ελλάδα – Θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας

Χώρο αποθήκευσης και υπηρεσίες cloud μέσα από τη δημιουργία της πρώτης cloud region στην Ελλάδα θα παρέχει στους πελάτες της Google, με μια επένδυση που αναμένεται να φέρει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία έως το 2030 και να δημιουργήσει περίπου «20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας».

Συγκεκριμένα, η νέα επένδυση αφορά στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud, ενώ παράλληλα ο τεχνολογικός κολοσσός θα επιδιώξει να ενισχύσει την ανάπτυξη της τοπικής κλίμακας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι ελληνικές εταιρείες και οργανισμοί θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο τη νέα region.

«Ανακοινώνουμε επίσημα ένα ορόσημο στην ολοένα και εντεινόμενη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Google», ανέφερε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Ander Fox-Martin στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση της επένδυσης, προσθέτοντας πως ο νέος χώρος cloud από το Google Cloud είναι δομημένος πάνω στην καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock