ΕνημέρωσηΟικονομία

Τα επόμενα βήματα της ΕΕ για να ρίξει τις τιμές του φυσικού αερίου

Την ανακοίνωση νέων μέτρων για να περιορίσει την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση μειώνοντας τις διακυμάνσεις της αγοράς, ενισχύοντας την ρευστότητα και χαμηλώνοντας το κόστος του φυσικού αερίου, σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις 28 Σεπτεμβρίου το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που θα παρουσιάζει τα μελλοντικά της βήματα για να περιορίσει τις έντονες διακυμάνσεις και να αυξήσει τον όγκο συναλλαγών στις αγορές της ενέργειας, επιπρόσθετα των μέτρων για την μείωση στις τιμές των καυσίμων, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Όμως σύμφωνα με το Bloomberg, παρότι ορισμένα μέλη της ΕΕ τάσσονται υπέρ του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, η Κομισιόν δεν σχεδιάζει να προτείνει καμία δραστική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα επεκταθεί στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock