Επικαιρότητα

Ταμείο Ανάκαμψης: 3,1 εκατ. ευρώ για τις συνέπειες της long Covid

Απόφαση, η οποία ορίζει την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης δράσεων για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long Covid- effect), υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Το εν λόγω Πρόγραμμα, ανέρχεται σε 3,100 εκατ. ευρώ. Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές οι επιδημιολόγοι, τα συμπτώματα long Covid σε ασθενείς που έχουν νοσήσει, είναι πολλά και δυσάρεστα και συνδέονται είτε με το αναπνευστικό, είτε με το καρδιαγγειακό, είτε με το μυοσκελετικό σύστημα.

Αλλά και ο καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος πρόσφατα στα long COVΙD συμπτώματα, τόνισε ότι αυτά μεταξύ άλλων, συνδέονται με τις θρομβώσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, κολπική μαρμαρυγή και την καρδιακή ανεπάρκεια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock