ΕνημέρωσηΟικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ στην «ατζέντα» του νέου υπουργείου Οικονομίας

Σε υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται πλέον το υπουργείο Οικονομικών και ενισχύεται με τη διαχείριση των ΕΣΠΑ και πιθανόν άλλων επενδυτικών κονδυλίων, πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, με την ενσωμάτωση του REPowerEU.

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ορκίστηκε σήμερα ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αναπληρωτής υπουργός ορκίστηκε ο Νίκος Παπαθανάσης και υφυπουργός ο Θάνος Πετραλιάς.

Με την παράδοση – παραλαβή, το νέο οικονομικό επιτελείο αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, στις αρμοδιότητες του νέου ΥΠΟΙΚ περνάνε πλέον κονδύλια ύψους 21 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021 -2027. Παράλληλα, το έργο του νέου οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει από τις διαπραγματεύσεις για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες και την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα, έως τον συντονισμό όλων των παρεμβάσεων που έχουν προαναγγελθεί προεκλογικά, όπως το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και το νέο νομοσχέδιο με τις φοροελαφρύνσεις καθώς και το νέο πλαίσιο για την αύξηση της φοροδοτικής ικανότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άνθρωπος που θα έχει υπό την ευθύνη του το ΕΣΠΑ θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, πέρα από την αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης με την ενσωμάτωση του REPowerEU.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock