ΕνημέρωσηΟικονομία

Τανισκίδης: Η ανοδική πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς ανοίγει επενδυτικές ευκαιρίες

Το Χρηματιστήριο ως εργαλείο ανάπτυξης βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου «The Growthfund Summit», που διοργάνωσε το Υπερταμείο την Τρίτη 5/12.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και του αντίκτυπου που θα έχει στην ελληνική οικονομία, με τον Γεώργιο Τανισκίδη, πρόεδρο της Optima bank, να στέκεται στην ικανοποίηση που έδωσε η μεγάλη επιτυχία με την οποία ολοκληρώθηκε η πρόσφατη εισαγωγή τής τράπεζας στο Χρηματιστήριο.

«Το τρένο δεν έχει χαθεί, τώρα ξεκινάει» ανέφερε ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank θέλοντας να δώσει έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγει η ανοδική πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, τόνισε, παίζει και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία.

«Κάτι που μου εκμυστηρεύτηκε Αμερικανός πρέσβης είναι ότι εμείς οι Έλληνες “δεν χάνουμε ευκαιρία να χάνουμε ευκαιρία”. Ελπίζω αυτή τη φορά να μη χάσουμε ευκαιρία» ανέφερε.

Υπογράμμισε, εντούτοις, την ανάγκη της ορθής λειτουργίας της αγοράς προκειμένου να λειτουργεί σαν ασφαλές λιμάνι για κάθε επενδυτή και να μην παρατηρούνται φαινόμενα όπου μετοχές εκτοξεύονται ή καταβαραθρώνονται πρώτού μάθει το επενδυτικό κοινό τις εξελίξεις που τις αφορούν.

Τέλος, αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο κ.Τανισκίδης τόνισε τα μεγάλα βήματα που έγιναν στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που οδήγησαν σε μονοψήφιο ποσοστό τον σχετικό δείκτη, προσεγγίζοντας τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσκληση της αύξησης των χρηματοδοτήσεων, επισημαίνοντας ότι στον τομέα αυτό θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην ταχύτητας αύξησης του όγκου των δανείων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος.

Υπενθυμίζεται πως στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Νίκος Κονταρούδης, Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο κ. Γεώργιος Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της EUROXX Χρηματιστηριακή.

Όπως ανέφερε ο Γιάννος Κοντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Χρηματιστήριο βρίσκεται στη χρονική φάση μετάβασης στις ανεπτυγμένες αγορές. Αυτό εξαρτάται από μια σειρά ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα γίνει η αξιολόγηση του Χρηματιστηρίου.

Ο Νίκος Κονταρούδης, αντιπρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις της Κεφαλαιαγοράς που συνδέεται με την περαιτέρω ενσωμάτωση της τεχνολογίας με αξιοποίηση και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Έδωσε επίσης έμφαση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη χρήση αυτών των τεχνολογιών και των νέων εργαλείων για την καλύτερη ολοκλήρωση του έργου τους.

Ο Γιώργος Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος EUROXX Χρηματιστηριακής, στο ίδιο μήκος κύματος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, επισημαίνοντας ότι παρά την άνοδο των τελευταίων δύο ετών υπάρχουν περιθώρια μεγαλύτερης ανάπτυξης στο Χρηματιστήριο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock