ΕνημέρωσηΠολιτική

Τασούλας: Αποδέχομαι την ευθύνη να χορηγώ άδεια άρσης απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας

«Η ευθύνη που ανατίθεται εφεξής στον πρόεδρο της Βουλής να χορηγήσει άδεια ή να αρνηθεί άδεια άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, είναι μια ευθύνη που έχει να κάνει και με την προστασία της χώρας και με την προστασία της τιμής τού πολιτικού κόσμου αλλά και με την προστασία της εθνικής ασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σε παρέμβαση του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την άρση του απορρήτου και την ΕΥΠ.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στο άρθρο 4 του νομοσχεδίου που ορίζει ότι «το αίτημα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας που αφορά πολιτικά πρόσωπα υποβάλλεται μόνο από την ΕΥΠ και οφείλει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία που καθιστούν άμεση και εξαιρετικά πιθανή τη διακινδύνευση της εθνικής ασφάλειας. Το αίτημα, μαζί με τα στοιχεία που το συνοδεύουν, υποβάλλεται από τον διοικητή της ΕΥΠ στον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να χορηγήσει σχετική άδεια εντός προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) ωρών».

«Ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων που θα επωμιστώ, θεωρητικά ή πρακτικά αυτή την επερχόμενη ευθύνη, την αποδέχομαι. Σας ζητώ να μου την αναθέσετε και είμαι βέβαιος ότι θα την ασκήσω, εάν χρειαστεί, με τρόπο που θα δικαιώνει τις προσδοκίες σας», ανέφερε ο Κώστας Τασούλας. Απευθυνόμενος στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπεία, ο κ. Τασούλας, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η απόφαση για την ανάθεση της αρμοδιότητας αυτής στον πρόεδρο της Βουλής είναι ένα «πολιτειακό φίλτρο», το οποίο θα λάβει υπόψη περισσότερες παραμέτρους από ό,τι ένας υπηρεσιακός παράγων θα ήταν σε θέση να αντιληφθεί, όταν θα ενέκρινε μια τέτοια πρωτοβουλία, τόσο σοβαρή, εφόσον αφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock