ΕνημέρωσηΠολιτική

Τασούλας για Ουκρανία: Επίθεση κατά της δημοκρατίας- Έκκληση για βοήθεια από τον Ουκρανό ομόλογο του

Την ομόθυμη καταδίκη τους απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εξέφρασαν οι Πρόεδροι των Kοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕE, στην οποία παρενέβη και ο πρόεδρος της Ουκρανικής Βουλής Ρουσλάν Στέφαντσουκ.

«Ο πόλεμος που μαίνεται και έχει εξελιχθεί σε ανθρωπιστική καταστροφή δεν είναι πόλεμος ανάμεσα στον Πούτιν και στην Ουκρανία, δεν είναι η εισβολή του Πούτιν σε βάρος μιας χώρας μέλους του ΟΗΕ που αγωνίζεται για τη βελτίωση της δημοκρατίας και της ζωής των πολιτών της. Είναι επίθεση της βαρβαρότητας ενάντια στη δημοκρατία. Γι’ αυτό μας αφορά σε όλους. Γι’ αυτό ο τίτλος αυτού του πολέμου είναι άλλος: πόλεμος μιας βαρβαρότητας που έρχεται από Β’ παγκόσμιο πόλεμο και δεν απειλεί απλά την Ουκρανία αλλά τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο και έναν τρόπο ζωής που με όλα τα λάθη μας αλλά και τα περισσότερα σωστά μας καταφέραμε να εγκαταστήσουμε», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής δεν υπήρχε καμία απειλή για τη Ρωσία, αλλά αντιθέτως, υπήρχε η ελπίδα της άνθισης της Ουκρανίας. «Αυτή η άνθιση είναι η απειλή για κάθε απολυταρχικό καθεστώς. Αν αφήσουμε τη βαρβαρότητα να χτυπήσει τη δημοκρατία τότε αύριο θα πάρει σειρά ο επόμενος. Επικροτούμε την απόφαση της Ε.Ε για σκληρά μέτρα , τα οποία πρέπει να συνεχιστούν γιατί πρέπει να νιώσει ο Ρώσος ηγέτης ότι αυτό που επιδιώκει θα του προκαλέσει τελικά πολύ μεγαλύτερη ζημιά από το οποίο κέρδος έχει στο μυαλό του», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία, γιατί είμαστε δίπλα στην ελευθερία, την προκοπή και τη δημοκρατία και καλούμε την Ε.Ε να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger