ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τεχνολογικές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά

Με γνώμονα ένα νέο Technology Spotlight του IDC που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Epson και έχει τίτλο «Επαγγελματικές Εκτυπώσεις Inkjet: Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή», δημιουργούνται ερωτηματικά για το κατά πόσο μία τέτοια προσέγγιση είναι ρεαλιστική και εκ πρώτης είναι λογικό.

Όμως εδώ βρίσκεται η ουσία. Εξετάζοντας τα δεδομένα, ο τίτλος είναι ελάχιστα δραματικός και περισσότερο μοιάζει με μία σύνοψη της πραγματικότητας.

Η τεχνολογία τροφοδοτεί έναν ηθικό κύκλο

Οι περισσότεροι CEO και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων για ζητήματα IT είναι ήδη πεπεισμένοι για την ανάγκη υιοθέτησης λύσεων φιλικότερων προς το περιβάλλον. Το 65% των στελεχών τμημάτων IT στην Ευρώπη δεσμεύουν το 10-50% του προϋπολογισμού τους για πιο βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Είναι κάτι τέτοιο, όμως, λογικό; Ο εξοπλισμός IT καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη εταιρική δραστηριότητα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθεί ο παλαιότερος εξοπλισμός ή να γίνει επένδυση σε νέες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην μελλοντική ανάπτυξη, οι ειδικοί στρέφονται σε εξοπλισμό με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χαμηλού κόστους, χαμηλών εκπομπών CO2 και με λιγότερα απορρίματα.

Κανένα από τα παραπάνω στοιχεία δεν περιγράφει την τεχνολογία εκτύπωσης λέιζερ. Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε χώρο γραφείου που περιλαμβάνει έναν θερμό και θορυβώδη λέιζερ εκτυπωτή ή αν έχετε αναγκαστεί να αγοράσετε δαπανηρά αναλώσιμα, θα ξέρετε ότι «λέιζερ» και «πράσινο» είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Το αντίθετο συμβαίνει με τους εκτυπωτές inkjet. Στην πραγματικότητα, σκοράρουν θετικά σε όλες τις παραμέτρους βιωσιμότητας που αναφέρονται παραπάνω, και σε ακόμη περισσότερες. Παρακάτω θα αναφερθώ περισσότερο σε αυτό.

Το ευρύτερο ατομικό συμφέρον αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο

Φυσικά, οι έξυπνες επιχειρήσεις δεν υποκινούνται αποκλειστικά από τις καλές επιχειρηματικές πρακτικές ή την επιθυμία να μειωθεί το αυξανόμενο ενεργειακό τους κόστος. Η ανταπόκρισή τους στην αλλαγή στάσης και αναγκών των πελατών τους είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία.

Αυτοί είναι οι πελάτες που αναζητούν όλο και περισσότερες αποδείξεις για πιο υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έρευνα της IDC, το 84% των επιχειρήσεων με περισσότερους από 100 υπαλλήλους βλέπουν του στόχους βιωσιμότητας ως στρατηγική, επιχειρηματική επιταγή.

Και σχετικά με το πως διαμορφώνονται στην πράξη οι απαιτήσεις των πελατών, η IDC προβλέπει ότι έως το 2023, το 60% όσων επιλέγουν Managed Print Services θα αξιολογούν το πρόγραμμα βιωσιμότητας του προμηθευτή ως ένα σημαντικό παράγοντα για την επιλογή παρόχου υπηρεσιών εκτύπωσης.

Αυτό είναι κάτι που στρέφει την προσοχή μας πίσω στους εκτυπωτές inkjet. Ποια είναι ακριβώς τα οικολογικά τους διαπιστευτήρια;

Κακοί laser και καλοί inkjet; Περίπου…

Οι εκτυπωτές laser καταναλώνουν πολλούς πόρους και διαθέτουν πολλά κινούμενα μέρη.

Οι εκτυπωτές inkjet είναι αποδεδειγμένα καλύτεροι, όμως δεν έχουν κατασκευαστεί όλοι οι με τον ίδιο τρόπο. Οι θερμικοί εκτυπωτές inkjet προσφέρουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους laser, αλλά υπάρχει αναμονή ώστε να κρυώσει το μελάνι μεταξύ των πυροδοτήσεων στις σελίδες, μειώνοντας την ταχύτητα και αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας, ανά σελίδα εκτύπωσης.

Μόνο οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet της Epson έχουν σχεδιαστεί καθαρά με γνώμονα τη βιωσιμότητα, χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία Micro Piezo Heat-Free.

Η εκτύπωση χωρίς θερμότητα είναι ταχύτερη, προσφέρει σταθερή απόδοση υψηλής ποιότητας και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας – που σημαίνει μειωμένες εκπομπές CO2 και χαμηλότερο κόστος ενέργειας.

Πόσο λιγότερη κατανάλωση ενέργειας; Η εκτύπωση ευθύνεται για το 10% της ενέργειας που καταναλώνεται σε ένα γραφείο. Με τη μετάβαση σε επαγγελματικούς εκτυπωτές inkjet της Epson, οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 83% αυτής της ενέργειας.

Λιγότερη ισχύς σημαίνει επίσης λιγότερες εκπομπές. Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι οι εκπομπές CO2 ευθύνονται κυρίως για την κλιματική αλλαγή. Η επίδραση ενός εκτυπωτή μπορεί να είναι ασήμαντη, αλλά η μείωση των εκπομπών εκατοντάδων, ίσως χιλιάδων εκτυπωτών σε έναν παγκόσμιο εταιρικό στόλο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο.

Η αγορά έχει αποφασίσει και νικητής είναι η βιωσιμότητα

Η έρευνα της IDC περιγράφει λεπτομερώς και άλλα ευρήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης συστημάτων δοχείων μελανιών. Αυτά προσφέρουν αυξημένη διαφάνεια σχετικά με το κόστος και μεγαλύτερη ευκολία διαχείρισης των προμηθειών. Παράγουν επίσης λιγότερα απόβλητα και απαιτούν λιγότερες συσκευασίες.

Η ανάπτυξη των δοχείων μελανιών συμβαδίζει με αυτήν των απλών, ευέλικτων μοντέλων συνδρομής. Πρόσφατες προβλέψεις της IDC υποδηλώνουν ότι έως το 2024, το 60% των οργανισμών θα μεταβούν σε ένα μοντέλο βασισμένο σε συνδρομές για εκτυπώσεις και σχετικές με την εκτυπώσεις υπηρεσίες για να υποστηρίξουν το υβριδικό εργατικό δυναμικό τους.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι οι πωλήσεις επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet έχουν αυξηθεί, ενώ το μερίδιο αγοράς που κατέχουν οι εκτυπωτές laser μειώνεται. Σύμφωνα με στοιχεία της IDC, οι αποστολές επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αυξηθεί και η ζήτηση για βιώσιμες προιόντα.

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 10,7 εκατομμύρια επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet εγκατεστημένοι σε όλη την Ευρώπη και το μερίδιο αγοράς τους πρόκειται να αυξάνεται με ρυθμό 7% ετησίως έως το 2025, όταν και θα αποτελούν το 35% των συνολικών εκτυπωτών σε γραφεία.

Επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet της Epson – δημιουργώντας έναν διαφορετικό κόσμο…

Μειώνοντας το κόστος, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας τα απορρίματα και τις εκπομπές CO2– σύμφωνα με τα συμπεράσματα του IDC Technology Spotlight, οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet της Epson είναι μια πραγματικά βιώσιμη τεχνολογία και η κατάλληλη επιλογή για τις επιχειρήσεις

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger