ΕνημέρωσηΤεχνολογία

TEDx Mavilli Square: η εκδήλωση που φέρνει στο προσκήνιο τα Ιωάννινα

Σε μία πόλη με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αγκαλιάζει τις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο εξελίσσονται τα Ιωάννινα. Και το TEDx Mavilli Square, το οποίο διοργανώνεται στις 20 Απριλίου, έχει ως στόχο να αναδείξει αυτές τις αλλαγές και να προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους και όσες το παρακολουθήσουν είτε από κοντά είτε online να πάρουν τα ερεθίσματα για την προσωπική αναγέννηση τους.

Το TEDx Mavilli Square πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» και υποστηρίζεται από μία διαρκώς αυξανόμενη ομάδα εθελοντών. Όπως εξηγεί στο CNN Greece ο Γιάννης Παπαχρήστος, ο οποίος είναι από τα αρχικά μέλη της ομάδας που διοργανώνει το TEDx Mavilli Square, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες είναι πως η κοινότητα έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό της Ηπείρου. Όσον αφορά τον τίτλο της εκδήλωσης, αυτός προέκυψε, όπως σημειώνει ο κ. Παπαχρήστος, από την πλατεία Μαβίλη που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της πόλης και βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα.

Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η προσωπική αναγέννηση. «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στόχος μας είναι το κοινό να έχει μία εμπειρία που θα είναι ταυτόχρονα ουσιαστικά αλλά και θα αλλάξει την καθημερινότητα του. Όλοι οι ομιλητές της κεντρικής σκηνής, καθώς και το παράλληλο μας πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζει κάθε επισκέπτη» αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 ώρες παρουσιάσεων και ομιλιών και είναι διαρθρωμένο σε 4 διαφορετικές σκηνές. Στόχος είναι, όπως σημειώνουν οι οργανωτές, είναι να απαντηθούν ορισμένα από τα πιο φλέγοντα θέματα στη καθημερινότητα μας. Για παράδειγμα, μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μας καλύτερο; Ή πως είναι να ζεις κυριολεκτικά κάτω από τα αστέρια; Μπορεί ένα αντικείμενο να «αναγεννηθεί» αν αλλάξει χέρια ιδιοκτήτη; Αλλά και το κατά πόσο η Γενιά Ζ μπορεί να αλλάξει τα εργασιακά δεδομένα.

Στα Ιωάννινα έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα ταχέως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα καινοτομίας με αρκετές εταιρείες, πολλές από τις οποίες συμμετέχουν ενεργά στο φετινό TEDx Mavilli Square τόσο με παρουσιάσεις όσο και με εξειδικευμένα εργαστήρια. Επιπλέον, για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται παράλληλα με το TEDx Mavilli Square και ημέρα καριέρας, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, όπως εξηγεί ο κ. Παπαχρήστος, το πλάνο της κοινότητας που διοργανώνει το TEDx Mavilli Square είναι να συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το κοινό του, δίνοντας έμφαση στις ιδές. «Με διαφορετική θεματική “ομπρέλα” κάθε χρόνο επιθυμούμε να είμαστε μέσα στον πυρήνα των γεγονότων με άποψη και έτοιμοι να μεταφέρουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Όσον αφορά τους ίδιους τους εθελοντές μας, στόχος μας η όσο πιο μεθοδευμένη εκπαίδευση και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους με σεμινάρια και δράσεις» αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock